Hvis du har en rygeovn, og du samtidig elsker at fiske, så kan du kombinere de to, og tilberede dine friskfangede fisk i din rygeovn. På den måde kan du tilberede dine fisk på en anderledes og smagfuld måde, og skabe det perfekte måltid efter din fisketur.

Føler du dig inspireret til en fisketur, så du kan fange fisk til at tilberede dine friskfangede fisk i din rygeovn, så kan du med fordel besøge https://friluftsportalen.dk/. Her finder du råd og guides til din fisketur, og alt det udstyr du skal bruge for at få en succesfuld fisketur.

Vil du også gerne have styr på rygningen af dine friskfangede fisk, så kommer der her en kort guide, som vil gøre dig i stand til at tilberede dine friskfangede fisk på en unik og smagfuld måde.

Koldrøgning eller varmrøgning

Inden du går i gang med at tilberede dine fisk i din rygeovn, så skal du tage stilling til, om du ønsker at tilberede ved en koldrøgning eller en varmrøgning. Koldrøgning giver en større røgsmag, men vil ikke koge fisken, mens en varmrøgning koger fisken, men til gengæld har en lidt mindre røgsmag.

Saltvandslage

Bland salt og vand for at lave en saltvandslage. En god tommelfingerregel til blandingen er 1 liter vand til en ½ kop salt. Du kan med fordel tilsætte sukker eller andre smagsstoffer.

Tilsæt træflis

Husk at tilsætte træflis, da det er hvad der giver den karakteristiske smag af røg. Der findes mange forskellige typer af træflis, som kommer med mange forskellige smage såsom æble og andre smage. Vælg den træflis, der passer til din smag

Tilberedning

Nu mangler der bare tilberedningen. Afhængig af dit valg af koldrøgning eller varmrøgning vil der være forskellig tilberedning. Ved koldrøgning tilberedes fisken i mange timer eller flere dage. Ved varmrøgning tager tilberedningen gerne mellem 1-4 timer.