Dåbsfesten er en stor og mindeværdig dag, hvor din baby får sit barn. Men det er også en dag, som kræver både planlægning og overskud, hvis alt skal forløbe efter planen. Det gælder uanset om du har planer om at holde en uformel dåbsfest med en afslappet stemning, eller en mere formel og højtidelig dåbsfest. Vi har derfor samlet nogle gode råd til, hvordan du holder en god dåbsfest.

Planlægning er nøglen

Når du skal holde dåbsfest, eller en hvilken som helst anden fest for den sags skyld, er det vigtigt at have styr på planlægningen. Forudsætningen for, at alt forløber efter planen, er, at der er en udførlig plan, som du kan forholde dig til. Selvom du måske ønsker at holde en uformel dåbsfest uden det store hurlumhej, så kræver det alligevel planlægning, hvis det skal blive en god dag for alle.

Sørg derfor for, at læg en plan og lav en huskeliste over de ting, som du skal have styr på inden. Det vil give dig ro i maven på dagen, og sikre, at dagen forløber planmæssigt.

Det skal du huske til dåbsfesten

For at få en god dåbsfest, er der nogle ting, som du simpelthen ikke må glemme. Og som nybagt forælder, med søvnunderskud og en helt ny hverdag, kan man hurtigt komme til at glemme en ting eller to. Men der er altså nogle ting, du for alt i verden ikke må glemme.

Kontakt præsten og få styr på datoen

Sørg for at få styr på hvilken dato, dåben skal holdes, så hurtigt som muligt. Så snart du ved, hvornår dåben skal holdes, kan du nemlig kontakte den præst i sognet, som du gerne vil have skal stå for dåben. Vær meget gerne ude i god tid. Det samme gør sig gældende ved begravelser. Få mere info her.

Hvem skal være Gudmor/Gudfar og Fadder?

Du skal vælge hvem der skal være Gudmor eller Gudfar samt Faddere til dåben, og dem du vælger, skal naturligvis have besked i god tid. Når du skal lave bordplanen, skal du desuden huske at tænke ind, hvor de skal sidde, da Gudmor/Gudfar og Faddere typisk sidder tæt på forældrene.

Send invitationer ud i god tid

Uanset om dåbsfesten skal være højtidelig, afslappet eller noget helt tredje, så er det vigtigt at du får sendt invitationerne ud i god tid. Jo bedre tid du er ude med invitationerne, jo større er chancen for, at alle kan komme.

VENT LIGE LIDT