Tandkødsbetændelse, som ikke behandles kan udvikle sig til paradentose og i værste fald medvirke til meget dybe tandkødslommer, der senere kan være årsag til tab af dine tænder. Symptomer på tandkødsbetændelse kan blandt andet være ømhed og blødninger ved spisning og tandbørstning. Så er du det mindste i tvivl om du har udviklet paradentose, så søg straks hjælp da det ofte er nødvendigt for at redde dine naturlige tænder. En paradentosebehandling udført med stor viden inden for netop denne behandlingsform vil hjælpe dig, så dine tænder ikke løsnes yderligere.

Lækre måltider uden smerter i tænderne

Mange mennesker spiser udover at blive mætte også for nydelsen af selve maden. Blandet andet har duften, udseendet, konsistensen og smagen meget at sige når vi spiser vores mad. Har du eksempelvis sammen med familien stået og tilberedt et lækkert måltid mad, hvor duftene og farverne af den tilberedte mad har gjort sulten og dine smagsløgs ivrige efter at smage på maden, kan det være alt ødelæggende for humøret, hvis du ikke er i stand til at nyde maden på grund af ømme tænder. Her er en paradentosebehandling yderst vigtig at få i gang så hurtigt, som muligt da, der senere kan opstå smertende tandbylder. Så lad tandlægen i samarbejde med dig hjælpe, så du igen kan nyde din mad.

Lad de gode vaner blive en del af hverdagen

Da tandkødsbetændelse er blandt nogle af de hyppigste sygdomme er det derfor vigtigt at være opmærksom på denne da den ubehandlet kan udvikle sig til paradentose. Da tandsygdommen kan være arvelig kan du derfor uheldigvis rammes til trods for du gør alt for at holde dine tænder sunde. Rygning og stress kan være medvirkende til udvikling af tandsygdommen, så ved at stoppe med at ryge og undgå konstant stress kan du reducere risikoen. Ved at børste dine tænder grundigt morgen og aften samt brug af tandtråd kan du selv være med til at forebygge tandsygdommen og en senere paradentosebehandling. Så lad de gode vaner blive en del af din hverdag.

Pas på dine tænder – besøg tandlægen regelmæssigt

Er du blevet ramt af paradentose er det vigtigt at du omgående kommer i gang med en paradentosebehandling hos professionelle, som har stor ekspertise inde for dette. Jo før du kommer i gang med behandlingen øges muligheden for et godt resultat. Under behandlingen fjernes bakterierne i tandkødslommen samt alt tandsten. Efterfølgende er det vigtigt, at du passer godt på dine tænder og tandkød, da du på den måde kan forebygge, at du ikke senere i livet udvikler paradentose igen. Udover din egen pleje af munden er det vigtigt du regelmæssigt besøger din tandlæge, så I sammen kan passe godt på dine tænder.

VENT LIGE LIDT