Skal du på fisketur eller vil du bare gerne opgradere din madlavning en lille smule når du er ude i det fri?
Så er en røgeovn i hvert tilfælde et oplagt valg. En røgeovn konserverer dine fødevarer, men det er også en metode der får tilført røgsmag til din mad, så den bliver lidt ekstra lækker og gastronomisk.
En elektrisk røgeovn findes i flere udgaver og der er et godt udvalg her. Blandt andet en elektrisk røgeovn, men der findes selvfølgelig også en røgeovn til båd og gas, så du kan tage den med når du er på farten, væk fra civilisationer og hverdagens stress og jag.
Forskellen på de forskellige typer røgeovne
De forskellige røgeovne der findes, har hver deres fordele og ulemper. Fælles for dem alle er dog, at de giver dig muligheden for at ryge fødevarer eller hele retter og der er ganske enkelt ingen grænser for, hvad du kan komme i din røgeovn.
Eksempelvis skal en elektrisk røgeovn have en stikkontakt i nærheden, for at det er muligt at kunne tilberede dine fødevarer og derfor måske ikke helt det oplagte valg når du er på tur, men en kæmpe fordel når du er hjemme i haven, da det giver en mere ensartet varme.
En anden mulighed er en røgeovn til bål og gas, som du kan have med dig på farten, fisketuren eller overnatningen i det fri. Her er det en fordel med en mindre udgave, der er til at transportere, eller måske endda have med i tasken.
Skal rygeovnen være kold eller varm?
Hvad end du vælger at købe en elektrisk røgeovn eller en røgeovn til bål og gas, så kan du måske støde på udgaver der kommer ind på begrebet koldrøgning og varmrøgning. Koldrøgning er en fordel hvis du gerne vil have et meget smukt resultat med fødevarer der i udseende ligner sig selv fra da det kom ind i rygekammeret, men her tager rygeprocessen længere tid og kan være svær at kontrollere, medmindre der er tale om en elektrisk røgeovn eller en meget stor en af slagsen.
Varmrøgning betyder hurtigere tilberedning og en proces der er meget nemt at kontrollere undervejs. Hvis du gerne vil have din røgeovn skal kunne komme på bålet, så er varmrøgning mere eller mindre den eneste mulighed.
Derfor bliver du nødt til at eje en røgeovn
En røgeovn bliver du ganske enkelt nødt til at eje, hvis du elsker mad og ønsker at kunne variere din mad når du er på tur i det fri med lidt ekstra røgsmag. Du kan anvende en røgeovn til kød, grøntsager, mejeriprodukter og hele retter, men du kan især også anvende den til en lækker tilberedning af dine friskfangede fisk.
Seneste kommentarer