Der er mange grunde til at ryge din mad. Oprindeligt brugte man rygemetoden til at konversere kød – herunder koldrøgning for at opnå en god konserveringstid. I dag ryger mange kød for at fremkalde den indbydende smag. Fordele ved røgning er, at det kan anvendes til meget forskelligt kød. Det er alt fra spegepølser og hamburgryg til bacon og fisk, du kan ryge.

Hvad er fordelene ved at købe din rygeovn på tilbud?

Ønsker du en lav pris på din røgeovn? Det er ingen skam, og det betyder ikke, at du går på kompromis med anvendelsesmuligheden eller kvaliteten. Faktisk kan du spare mange penge ved at købe en elektrisk røgeovn på tilbud.

Du kan finde flere forskellige slags røgeovne på tilbud. Her får du den samme kvalitet, som hvis du havde givet fuld pris. Du bør dog overveje, hvad du er villig til at ofre på din elektriske røgeovn, så du får lige den model, det design samt de egenskaber og funktioner, som matcher dine behov.

4 overvejelser inden du køber din røgeovn

Det er dine personlige ønsker og behov, der skal afgøre, hvilken rygeovn der er den rigtige for dig. Du kan f.eks. bruge disse fire punkter, når du overvejer dine behov:

  1. Størrelse og design
  2. Hvilken brændstof skal røgeovnen anvende? (røgsmuld, gas eller sprit?)
  3. Egenskaber og funktioner
  4. Hvad må den koste?

Som med meget andet kan du finde elektriske røgeovne til rygning af kød i mange former, størrelser og designs. Vil du bruge din røgeovn til middage og imponerende måltider for dine venner og familie? Så bør du overveje, om en elektrisk røgeovn med en volumen på 120L er noget.

Når du vælger brændstof, er det en god idé at kigge på fordelene, ulemperne og dine personlige præferencer. Det er dog ofte prisen, som er den mest betydningsfulde faktor ved køb af en røgeovn. Her kan du ofte få en moderne og funktionsdygtig røgeovn til en skarp pris.

Hvorfor skal du vælge en elektrisk/galvaniseret røgeovn?

Fordelen ved en galvaniseret røgeovn med en 120 liter volumen er, at du har plads til rigtig meget kød. Du kan f.eks. også ryge de længere fisk som en ål eller gedde, fordi røgeovnen er højere. En elektrisk røgeovn giver dig også mulighed for at ryge enten med træ eller med et varmelegeme. Sidstnævnte er monteret i en skuffe, som du hurtigt kan fjerne, hvis du hellere vil fyre med træ eller skal bruge en smuldslabyrint til koldrøgning.

En galvaniseret røgeovn er et billigere alternativ til mange dyrere ovne. Den kan nemlig bruges året rundt for lave startomkostninger. Den fungerer også ganske simpelt. Du laver blot et lille bål i bunden af den type af træ, du skal røge med. Her kan du bruge bøg eller rødel. Andre frugttræer og løvtræer er også en god mulighed.

En anden mulighed ved en 120L galvaniseret røgeovn er, at den kan bruge trækul og genere røg ved at bruge røgesmuld. Det er også let at montere et rør over røgafgangen med nogle lynskruer. En elektrisk røgeovn gør det meget nemmere at varmryge. Du skal kun lejlighedsvis styre mængden af røg og fugtigheden.