Røget fisk, kød eller ost er luksusråvarer på middagsbordet, og du kan selv give dig i kast med at røge dine råvarer. Det kan lyde som et stort projekt, men i virkeligheden er det ikke svært. Borniak UW-70 er en rygeovn, som egner sig særligt godt til nybegynderen. Ovnen doserer selv flis til røgningen, og temperaturen kan nemt indstilles på siden af ovnen. Den er derfor nem at håndtere, så du selv kan kaste dig ud i hjemmerøgning til middagsbordet.

Hjemmerøgede råvarer uden konserveringsmidler

Når fødevareproducenterne producerer råvarer med en røget smag til supermarkederne, tilsætter de ofte tilsætningsstoffer til madvarerne. Tilsætningsstofferne kan være i form af røgaromaer, som giver råvarerne en røget smag. Hvis du vil undgå unødvendige tilsætningsstoffer i maden, kan du selv røge dine råvarer. Du kan røge alt fra spegepølser og oste til laks og mørbrad. I hjemme-røgeriet kan du selv vælge, hvilke råvarer der ender på middagsbordet.

Der er mange gode fordele ved Borniak UW-70:

  • Hjemmerøgning uden tilsætningsstoffer
  • Rygeovnen doserer selv flis til brænderen
  • Indstil nemt temperaturen
  • Kapacitet på 10 kg. til hjemme-røgeriet

Rygeovnen er brugervenlig

Borniak UW-70 er produceret af det polske firma Borniak, som er specialister i rygeovne med fokus på kvalitet og brugervenlighed. De har designet en rygeovn, som passer godt til nybegynderen, da den er nem at betjene.

Rygeovnen er designet med et 500W varmelegeme med termostat, som kan styres på siden af ovnen. Temperaturen kan indstilles på siden af ovnen, så råvarerne bliver røget ved den samme konstante temperatur.

Rygeovnen er også udstyret med en røggenerator, som bruger den indbyggede snegl til at dosere flis til brænderen. Du skal derfor bare fylde røggeneratoren med flis, og derefter sørger rygeovnen selv for at styre mængden af flis. Når du fylder generatoren helt op med flis, kan den levere 8 timers røg, uden at du skal fylde den op undervejs. Rygeovnen passer derfor sig selv, når først råvarerne er i ovnen, flisen er fyldt på, og ovnen bliver tændt.         

En rygeovn til hjemmerøgning

Hvis du ønsker en rygeovn, der passer fint ind i hjemme-røgeriet, er Borniak UW-70 et godt bud. Rygeovnen har en kapacitet på op til 10 kg., og det passer derfor særligt godt til hjemmeforbrug. Der er god plads til at ryge skinker, spegepølse og mørbrad, som senere kan ende på middagsbordet.

Du opnår det bedste resultat i hjemme-røgeriet med de tilhørende hylder og kroge. Du kan hænge eller lægge råvarerne i ovnen, så du tilpasser røgningen til råvarerne.

Ovnen har også justerbare fødder, så du kan indstille højden på fødderne. Det kan være en fordel, hvis rygeovnen skal stå på et ujævnt underlag. Du kan justere fødderne, så ovnen kommer til at stå jævnt i hjemme-røgeriet. På den måde kan ovnen placeres, hvor det passer bedst i røgeriet.   

En Borniak UW-70 rygeovn er altså nem at betjene, og så giver den en dejlig røget smag til råvarerne. Det vil med stor sandsynlighed imponere både familie og venner.  

VENT LIGE LIDT