Vores 60 liters rygeovn er selvfølgelig kun halvt så stor som den store 120 liters model. Det betyder helt automatisk, at du har plads til at ryge mindre fisk ad gangen. Til gengæld er den både billigere og fylder mindre, hvilket er nogle rigtigt store fordele, når det kommer til en rygeovn. Her kan du læse nogle andre gode detaljer og argumenter for, hvad der gør en 60 liters galvaniseret elektrisk røgeovn til det bedste bud til dine behov.

Elektrisk røgning er simpel og billig

Der er ikke nogen simplere måde at røge på, end med en elektrisk rygeovn. Det kræver ikke andet end at sætte stikket i stikkontakten og proppe det, der skal røges, i ovnen. Selvfølgelig skal der røgsmuld i, men selvom denne model er mindre end sin dobbelt så store søster, kan den stadig holde omkring 100 gram røgsmuld.

Det vil altså sige, at du kan fylde røgsmuld nok i til en 2-3 timers rygning, hvilket er mere end nok ad gangen. Skal du langtidsrøge, er det selvfølgelig bare at vende tilbage til ovnen med to timers mellemrum og påfylde nyt røgsmuld igen.

Selvom vi her har at gøre med en mindre og mere kompakt model af den elektriske rygeovn, kan den trods alt stadig håndtere omtrent 10-12 ørreder eller svinemørbrader. Til langt de fleste selskaber vil den altså mere end gøre det arbejde, den skal. Når du køber den, følger der tre riste med, hvoraf den ene er lige, mens to af dem er formet til fisk.

God, blæret kvalitet

Vi kan lige så godt sige det, som det er: Det er de færreste, der har en røgeovn. Og selvfølgelig køber du den, fordi du har en passion for lækker mad og særlig madlavning. Men der er også helt uundgåeligt et element af blær involveret, når man har en røgeovn. Selv hvis du ikke havde tiltænkt det, vil folk spørge ind og være interesseret i at se din røgeovn.

Derfor er det ekstra smart ved denne mode, at den har glaslåge. Det betyder nemlig, at man kan kigge ind. Dette er for det første utroligt smart, så du kan holde øje med din mad, uden at du behøver at åbne for lågen og dermed bryde processen op. For det andet betyder det også, at dine gæster kan kigge med, når du ryger fisk eller andet for dem.

En 60 liters galvaniseret elektrisk rygeovn er kort og godt en god, kompakt løsning til en rygeovn, der samtidig er et blæret stykke madlavningsudstyr, som de færreste vil kunne hamle op med.

VENT LIGE LIDT