I tider, hvor priserne på energi er ekstra høje, tæller hver en krone, for når varmeregningen pludselig stiger dramatisk, kan det få stor betydning for familiens økonomi. Her giver vi dig tre gode tips til, hvordan du kan spare på varmeregningen, så læs med og få gode råd.

 

Mange mennesker kan huske 1970’ernes energikrise, hvor man måtte tænke kreativt for at holde varmen og spare på energien. De gode råd fra dengang kan også bruges i dag, og dem kan man med fordel overveje frem for tvivlsomme løsninger som at prøve at få varme fra en rygeovn som er beregnet til noget helt andet.

 

Sluk for varmen, når du lufter ud

Udåndingsluft, mados og dampe fra møbler, tæpper, elektronik og andre ting betyder, at vi har brug for jævnligt at udskifte luften i de rum, vi opholder os i, og det anbefales at lufte ud flere gange hver dag. Her kan der være penge at spare på varmeregningen ved at slukke for radiatoren, mens man lufter ud, også selvom det kun drejer sig om få minutter. På den måde skal apparatet ikke arbejde ekstra for så at sige at holde varmen mens vinduet står åbent. 

 

Tag en ekstra trøje på

Selvom det er rart, at der er dejligt varmt i stuen, når man skal sidde og se TV eller læse en bog, kan det for de fleste være en mulighed at skrue lidt ned for varmen og i stedet tage mere tøj på. En god varm striktrøje og et par varme sutsko kan gøre meget, og med dette simple tip kan der altså være penge at spare, for selv en grad eller to kan have stor betydning i det samlede regnskab.

 

Sænk temperaturen, når du sover

I mange boligforeninger har man natsænkning, hvilket betyder at der fra centralt hold skrues ned for varmen om natten, hvor de fleste alligevel sover. Bor man i hus, eller har den ejendom, man bor i ikke natsænkning, kan man gøre det selv ved simpelthen at skrue lidt ned for varmen, inden man går i seng. Næste morgen kan man skrue lidt op, så der er til at være, mens man spiser morgenmad og gør sig i stand. Når man kommer hjem fra arbejde, kan man skrue mere op, så der er en behagelig temperatur, mens man er hjemme, så man ikke bruger penge på at holde boligen varm, mens man er ude.

 

Foto:

https://pixabay.com/photos/girl-cold-freeze-woman-hat-winter-15715/

VENT LIGE LIDT